onsdag 25 april 2012

Marginalanteckningar

Ett "aha!" och en djävul tecknad i marginalen.

Vad i helvete kan jag ha menat med det?

2 kommentarer:

  1. Pffff. Är ju glasklart. Själv sitter jag och funderar på ett "(OL) Du vet vad du menar!" följt av en pil som jag inte vet om den fyller någon slags funktion eller är strikt dekorativ (det är en pil av det fräsigare slaget). Uppenbarligen överskattade jag min förmåga att tolka mina egna kryptiska små kodmeddelanden. Varför skrev jag bara inte ut vad jag faktiskt menade? Vem trodde jag skulle smyga in på mitt rum Spökplumpen-style och tjuvläsa min anteckningsbok i hopp om att komma åt några banbrytande ikonografiska resonemang? Dock är det en del av mig som tycker att jag borde släppa det och istället bekymra mig över att jag talade till mig själv i andra person. Hela grejen är mycket oroande och borde sopas under mattan omedelbart för att aldrig någonsin tas itu med.

    SvaraRadera
  2. Pffff? Det är väl konstvetarnas privilegium att kunna uttolka symbolism och uttryck hos andra? Din egen anteckning verkar, som du säger, mer vara ett fall för psykologisk expertis.

    Däremot, ang. det där om att skriva ut vad man menar. Kunde jag det skulle min avhandling vara färdig för länge sen. Tills vidare intalar jag envist att det man inte förstår i efterhand kanske inte var så viktig ändå. Överlevnadsstrategi, ja visst, men en ack så grundläggande (och praktisk) sådan.

    SvaraRadera